Eğitim Nedir? Hakkında Bilgiler
Eğitim Nedir? Hakkında Bilgiler

Eğitim Nedir? Hakkında Bilgiler

Eğitim Nedir? Hakkında Bilgiler

Eğitim Nedir ve Eğitimin Önemi?

Eğitim; Bireylerin kendi ayaklarının üstün de durabilmesi ve toplumda yer edinebilmesi için edinilen bilgi, beceri, anlayış değişikliklerine denir. Eğitim geniş anlamda,  inançlarını ve yaşamayı kolaylaştıracak yolların kazanılmasında etkili olan  sosyal süreçlerdir.
Kısaca “istenilen davranışı geliştirme ve pekiştirme süreci” olarak da adlandırılabilir.
• Fizik ve sosyal tabiatın insan üzerinde meydana getirdiği tesirlerdir.

(Sokrates’in sözü)

(Durkheim)
• Kişinin davranış şekillerini değiştirme sürecidir.

(Tyler)
• İnsan davranışlarında bilgi, beceri, anlayış, ilgi, tavır, karakter ve  kişilik niteliklerini belli değişmeler sağlamak amacıyla ilerletilen düzenli bir etkileşimdir.

(Ertürk)
• İnsanları belli amaçlara göre yetiştirme zamanıdır.

(Yıldırım)
Yapılan eğitimin başarılı sayılabilmesi için bireylerde davranışlarının kalıcı bir şekilde kalmalıdır.

Eğitimin Önemi

Eğitim insana belirli konularda bilgi sağlar, değerler sistemini öğretir ve inançlarını yeniler. Bireylerin her açıdan hayata bakışını değiştirir. En önemlisi ise eğitim, kişinin mesleğini ve toplumdaki statüsünü, ailesine sunacağı olanak ve itibarı belirler.
Fransız filozofu Helvetius “Aldığımız eğitim ne ise o kadar oluruz” demiştir. Gerçekten de insan geçmişte yaşamış ve öğrenmiş olduklarının ürünüdür.
Hemen herkes iyi bir eğitimin önemini kabul eder. İyi eğitim görmemiş insanların önemli bir bölümü, konuşmalarında eğitimin önemli olmadığını söyleseler de, bu kişilerin kendi çocuklarına iyi eğitim imkânları sağlamak ve sunmak için büyük gayret gösterdiklerin bilinir. Romalı filozof Syrus bu konuda şöyle demiştir. “Sadece cahiller eğitimi inkâr eder.”demiştir.

Uzaktan Eğitim

2019 yılında başlayan Corona virüs nedeniyle neredeyse bütün ülkeler uzaktan eğitime başvurmuşlardır zoom , eba gibi siteler sayesinde eğitime devam edildi bazı öğrenciler uzaktan eğitimi beğense de bazı öğrenciler beğenmiyor neyse ki corona ülkemizde azalmıştır ve normal okulda eğitime geçilmiştir bazı ülkelerde hala devam ediliyor.

Eğitim İle İlgili Siteler

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir